Helyszínválasztás

Itt most visszaugrunk kb 1,5 évet az időben. Nagyjából 2016 eleje, 2015 vége amikor is elkezdtünk gondolkodni, hogy merre is kellene továbblépnünk. Lakás vs. kertes ház vs. Pest vs. Buda vs. külváros kérdésen elég gyorsan túlléptünk. Mivel mindketten kert pártiak vagyunk, ezért maradt a kertes ház és mivel Pest/Buda nem fér bele a keretbe nézzük meg a külvárost, külvárosokat. Következő kérdés észak/kelet/nyugat/dél? Nos itt azért több minden bejött már a képbe. Úgy mint, közlekedés, család jelenlegi elhelyezkedése, környék, munkahely (jelenlegi) megközelíthetősége.

Dél kiesett. A nullás halál. Nyugat is elég hamar lekerült a listáról, talán a munkahely és a család miatt. Mindenki Pesten van, vagy Kelet irányban. Leszűkült tehát észak-kelet irányba. Nézzük mik a lehetőségek itt és mi jöhet szóba. Üröm, Pomáz, Budakalász, Szentendre, Dunakeszi, Göd, Veresegyháza, Mogyoród, Gödöllő, Csömör, Maglód, Pécel, Gyömrő. Nagyjából mindet meg is néztük, valamelyiket többször,  valamelyiket kevesebbszer. Volt hogy felültünk a bringára és eltekertünk az adott helyszínre, és csak karikáztunk az utcákban. Fotóztunk, nézelődtünk, próbáltuk elképzelni hol éreznénk jól magunkat. Majd ha valami megtetszett megnéztük ingatlan.com mit mond. Milyen házak vannak arra, na és persze milyen áron. Telefont ragadtunk és megnéztünk néhány helyszínt. Volt olyan ingatlanos aki megadta a címet simán, volt aki nagyon titokzatos volt és csak általa lehetett megnézni a helyszínt. Megnéztünk nagyjából 20-30 helyszínt, területet. Volt olyan ingatlanos aki néhány óra alatt 12 helyszínt mutatott meg.

Mindeközben elkezdett szűkülni a kör. Kiesett Gyömrő, Pécel, Maglód, Budakalász, Veres. Volt jó pár olyan helyszín, amibe majdnem belementünk. Szinte az egyik legelső Csömör volt, de itt a kivitelező valahogy eltűnt a szürkeködben. Majd jött Üröm. De akkor még drágának véltük. Aztán Mogyoród Szentjakab. Itt volt egy sorház ami nem volt rossz, ráadásul engem a hely nagyon megfogott, de végül erről is lemondtunk. Akkor!!! Sorban a következő Gödöllő volt. Itt is voltunk jó pár helyen. Az egyik helyszínről úgy jöttünk el hogy ez az! Meg van! De pár héttel később erről is lemondtunk, kicsit jobban körbe mentünk a környéken és megláttuk a hátsó szomszéd kertjét. Na nem, azért putri mellé nem megyünk. Itt volt még egy Gödöllő helyszín. Jó helyen, szép telek, bontandó nyaraló. Míg végül egész Gödöllőről lemondtunk.

Végső elkeseredésünkbe visszamentünk Ürömre. Itt mutatták meg nekünk a Völgyliget lakóparkot. Nagyon szép helyen van. Körbe hegyek, közel a 10-es út. Gyorsan be lehet jutni a városba. Jónak tűnt minden. Még egy másik helyszínt is mutattak, Pilisborosjenőt, akkor vmiért az jobban tetszett.

1 héttel később lemondtunk erről is, de Üröm bent maradt a pakliban. El is indult a telek kiválasztása. Kint voltunk többször is a területen. Nézegettük mi-merre-hány méter?! Itt már kicsivel 2016 Karácsonya előtt voltunk. Az ingatlanos első körben kicsit nyomulós volt, ami később még rosszabb lett. Karácsony előtt le akart volna velünk szerződni, anélkül hogy körbe jártuk volna a kérdést. Na meg persze a banki dolgokat. Kértünk 2 hét türelmi időt, ez pont a két ünnep közöttre esett. Ennyi elég volt ahhoz, hogy egyet-smást megtudjunk az ingatlanosról és tulajdonképpen  Ô miatta lépjünk vissza.

Itt kaptunk egy másik ürömi telefonszámot, ahol egy magánszemély keresett ikerszomszédot egy induló ház építése előtt. Hozzájuk is elmentünk, beszélgettünk és mivel a helyszín tetszett elkezdtünk velük is komolyabban tárgyalni. Amikor feltették az első kérdést, hogy „ugye kutyánk nincs?” akkor egy kicsit furán néztünk és ahogy egyre jobban merültünk el a dologban egyre furcsább és furcsább lett. Míg végül ezt is offoltuk. Talán pont miattuk.

Tovább. Nem adjuk fel. Újra ingatlan.com hol nem voltunk mostanában, illetve hol van vmi új igéretes ajánlat. Ekkor feltűnt egy ikerház Szentjakabon, ami már elég régóta hirdetve van. Szerkezetkész, nagy ház, de annyira nem az ízlésünk. De mivel a helyszín álmaim helyszíne, ezért adtunk neki egy esélyt. Újra elmentünk Szentjakabra. Korábban egy fél évvel előtte voltuk itt. Megnéztük a házat és láttunk benne fantáziat. Kezdjük hát el a tárgyalásokat. Ha 10x nem voltunk kint akkor 1x sem. Rászántuk az időt és az energiát. Hívtunk, kőművest, tetőfedőt, ismerőst, rokont, hogy több szem többet lát alapon meghozzuk a döntést. Míg végül ajánlatot tettünk. Mivel a házon volt hitel, mégpedig bedőlt hitel így szemtelen volt az ajánlatunk. 29M-ra mondtunk 20M-ot. Na de könyörgöm. A ház a jelenlegi állapotában áll több mint 12 éve. Nagyon sokat kellett volna még rákölteni, és nem csak új dolgokat, hanem javítani, újracsinálni is kellett volna egy csomó mindent. Megjött a válasz 27M alá nem tud menni. Akkor off ez is.

Az utolsó terület szemle során viszont láttunk  itt egy telket. Ezt már korábban is néztük de akkor vmiért elvetettük. Vakon tettünk rá egy ajánlatot, és két nap múlva már meg is egyeztünk. Végre meg van!!!

Az előszerződés aláírásakor kiderült, hogy ismerjük az eladót. Korábbi Coach-om volt. Fel is hívtam gyorsan hogy mi leszünk a vevők. LOL, nagyot nevettünk!

Aláírás meg volt, foglaló letéve. Elindult végre…. 🙂